Politika privatnosti

O kolačićima.

POLITIKA PRIVATNOSTI

O KOLAČIĆIMA

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje u uređaje pomoću kojih korisnici pristupaju internetu u svrhu prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici koristili tijekom pristupanja. Njihova pohrana je pod potpunim nadzorom pretraživača kojeg ima korisnik koji pohranu kolačića po želji može ograničiti ili onemogućiti.

Zašto su potrebni kolačići?

Namijenjeni su za kvalitetnije pružanje web usluga korisniku. Interakcija između korisnika i web stranice pomoću kolačića, brža je i jednostavnija. Pomoću kolačića web stranica pamti preferirani sadržaj i iskustva korisnika što skraćuje vrijeme pretraživanja web stranice što je opet učinkovitije i ugodnije.

Nekoliko primjera korištenja kolačića: za bolje iskustvo korisnika web stranice korisnicima prilagođavamo prikaz sadržaja s obzirom na prethodne posjete, za pohranu odabira tijekom stvaranja užeg izbora uređaja i ponude te njihove usporedbe na dijelovima web stranica gdje je potrebna prijava, ostajete prijavljeni zbog prepoznavanja vašeg uređaja (računalo, tablet, mobitel) što omogućuje prilagodbu prikaza sadržaja vašem uređaju, za praćenje posjete i provjeru učinkovitosti prikaza sadržaja i adekvatnosti reklama te stalno poboljšavanje web stranica za djelovanje određenih usluga (npr. internet banke, web trgovine i drugog oblika e-poslovanja).

Osobni i vanjski kolačići

Osobni kolačići koji su nužno potrebni za djelovanje web stranice, tijekom posjete već su učitani, svi drugi bit će učitani ako korisnik to dozvoli. Osobni kolačići omogućuju prijavu u korisnički profil, identifikaciju sesije korisnika i ispravan prikaz web stranice.

Osobni kolačići nužno su potrebni kolačići za pružanje usluga koje su dostupne na toj web stranici. Omogućuju prijavu u korisnički profil, identifikaciju sesije korisnika i ispravan prikaz web stranice. Osobni kolačići učitavaju se tijekom posjete web stranice.

Web stranice koje preuzimate s poslužitelja Pharmmed.hr, mogu uključivati i sadržaje s vanjskih poslužitelja – video snimke, grafove, sadržaje i alate društvenih mreža, reklame, itd. Vanjski poslužitelji koriste svoje kolačiće i direktno ih šalju korisniku – poslužitelji Pharmmed.hr na svojoj stranici uključuju i upute tipa »ovdje umetni nešto s Youtuba«, ne možemo kontrolirati koje kolačiće korisniku šalje vanjski poslužitelj. U tim slučajevima kao kontrolu privatnosti možemo vam ponuditi samo mogućnost da prihvatite ili da ne prihvatite vanjske kolačiće. Ako se odlučite da ih ne prihvaćate, s poslužitelja Pharmmed.hr šaljemo sadržaje bez vanjskih elemenata.

Onemogućavanje kolačića

Korištenje kolačića, bez obzira na vašu privolu ili ne prihvaćanje kolačića na pojedinoj web stranici, možete neposredno na svom web pretraživaču pratiti i kontrolirati. Za informacije o postavkama kolačića odaberite web pretraživač kojeg koristite.

  1. Chrome
  2. Firefox
  3. Microsoft Edge
  4. Internet Explorer 9
  5. Internet Explorer 7 in 8
  6. Opera (stranica na engleskom jeziku)
  7. Safari (stranica na engleskom jeziku)

Ako korištenje kolačića onemogućite na web stranici ili kolačiće isključite u web pretraživaču, neke mogućnosti web stranice mogu se onemogućiti